Poslastica sa kafom i dve vrste čokolade.
Sastojci:
Kora:
– 6 jaja
– 6 kašika šećera
– 6 kašika brašna
Fil:
– 200 ml tečne slatke pavlake
– 200 g bele čokolade
– 1 kašičica nes kafe
– 100 g maslaca
– 50 g šećera u prahu
Čokoladna glazura:
– 150 g crne čokolade
– 4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. Posebno umutiti žumanca sa šećerom.
Polako dodati brašno, a zatim pažljivo u to umešati umućen sneg od belanaca, mešati polako, ručno.
Pleh obložiti papirom za pečenje. Izliti smesu u pleh i ispeći koru na umerenoj temperaturi. Jos vruću koru staviti na vlažnu krpu i uviti u rolat.
Sipati slatku pavlaku u šerpicu, staviti na šporet i pre nego što provri skinuti sa šoreta.
Odmah dodati kašičicu nes kafe i belu čokoladu, mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, a zatim spojiti sa filom od slatke pavlake. Mutiti nekoliko minuta dok fil ne očvrsne.
Odviti koru, namazati umućenim filom i zaviti.
Premazati rolat čokoladnom glazurom koju ćete pripremiti tako sto ćete na pari otopi čokoladu sa uljem, kada se prohladi premazati rolat.
Prijatno!
IZVOR:N1
Be the first to comment