Commerzbank razmatra otpuštanje čak sedam hiljada radnika

Wikimedia, Donald Trung

Glavni izvršni direktor Komercbanke (Commerzbank), Martin Cilke, možda će eliminisati više od 7.000 radnih mesta i zatvoriti oko 400 filijala, u pokušaju da odgovori na frustraciju među akcionarima, uključujući i nemačku vladu, dok banka pokušava da smanji troškove, saznaje Bloomberg.

Wikimedia, Donald Trung

Cilke i glavni finansijski direktor Betina Orlop planiraju da na sastanku nadzornog odbora u sredu predstave ciljeve za smanjenje troškova kao deo šireg plana restrukturiranja.

Konačni ciljevi još nisu odlučeni, delom zato što je nekoliko rukovodilaca skeptično u pogledu toga da li je ovakvo smanjenje izvodljivo.

Rukovodstvo takođe razmišlja o manje ekstremnim smanjenjima, rekli su Blumbergu neslužbeni izvori upoznati s materijom.

„Odbijamo da komentarišemo spekulacije. Trenutno se razgovara o različitim opcijama i scenarijima. Nisu donete nikakve odluke“,rekla je portparolka Komercbanke.

Komercbanka je u februaru rekla da radi na smanjenju troškova nakon što je prethodni plan Cilkea, predstavljen pre manje od godinu dana, odbačen od strane investitora.

Cilke je pre četiri godine najavio smanjenje od oko 7.300 radnih mesta, ali završio je sa smanjenjem od samo 3.600. Banka trenutno ima oko 40.000 radnika.

IZVOR:NOVA EKONOMIJA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*