Čorba od povrća

PRINTSCREEN

Potrebno je:

  • 500 g karfiola
  • 300 g crnog luka
  • 200 g celera
  • 250 ml gustog paradajz-soka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika tucane aleve paprike
  • peršunov list
  • 50 g brašna
  • 50 ml ulja
  • so, biber
  • 1 čaša kisele pavlake
  • jestivo cveće za ukras

Iseći crni luk, celer i šargarepu na kockice, zagrejati ulje u dubokoj posudi, staviti povrće u posudu i dinstati 10 minuta. Iseći karfiol na sitne komade i dodati u lonac, dinstati sve zajedno oko pet minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati sok od paradajza i pola litra vode. Kuvati 15 minuta, po potrebi doliti još malo vode. Napraviti zapršku od brašna i ulja, dodati tucanu alevu papriku i sve umešati. Sipati zapršku u čorbu i kuvati dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Sipati u činije, u svaku staviti po kašiku kisele pavlake. Ukrasiti jestivim cvetovima po izboru.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*