Crvenka: Počinje 50. Zonska smotra pozorišnog stvaralaštva

50. Zonska smotra pozorišnog stvaralaštva počinje 18. aprila u Crvenki. Na Smotri će biti odigrane tri predstave, a prvog dana smotre na scenu izlaze dramski amateri Doma kulture Crvenka – Pozorište „Stevan Sremac“.

Oni će odigrati predstavu „Jelizaveta Bam“ rađenu na osnovu Harmsovog teksta i u režiji Radoja Čupića. U četvrtak, 19. aprila publici će se predstaviti dramski amateri Doma kulture Sivac – dramska sekcija „Velimir Sandić Veljko“. Oni će odigrati predstavu „Kad sam bio garav“. Tekst za ovu predstavu napisao je Milivoje Mlađenović, koji potpisuje i režiju. Poslednjeg dana Zonske smotre u petak, 20. aprila dramski amateri Kulturnog centra Kula odigraće predstavu Jovana Sterije Popovića „Rodoljupci“ koju je režirao Dragan Ostojić, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Smotra će trajati od 18. do 20. aprila. Predstave se igraju u Domu kulture Crvenka i počinju u 20 časova. Organizatori i domaćini smotre su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Crvenka. Pokrovitelj smotre je Opština Kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*