Cvijanović: Među kandidatima na lokalnim izborima i stara i nova imena

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da će na predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani naredne godine, među kandidatima ove partije za načelnike i gradonačelnike biti i novih i starih imena.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Cvijanovićeva je naglasila da SNSD kao velika i organizovana politička partija nikada nema klasične pripreme za izbore, jer su njeni predstavnici stalno na terenu, sa građanima i slušaju njihove potrebe i zahtjeve.

– Imamo taj formalno propisani dio, odnosno kampanju kada se sve sumira i ide od grada do grada. Naša kampanja je naš odnos prema građanima i to je nešto što se dešava svakodnevno u kontinuitetu evo već 13 godina, koliko smo na vlasti. Mi smo u stalnom kontaktu sa ljudima, planiramo i realizujemo projekte, objašnjavamo ljudima šta smo uradili, šta nismo uspjeli – naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, SNSD nema klasične pripreme za izbore osim tih organizaciono-tehničkih stvari i te predizborne vizure u kojoj se dešavaju mitinzi i ono što čini predizbornu kampanju.

Ona je navela da je SNSD stalno u pripremi jer stalno i upravlja svim procesima i sluša šta građani kažu – gdje treba škola, bolnica, obdanište, gdje treba napraviti put i slično.

– Naš zadatak je i da vodimo računa da institucije Republike Srpske funkcionišu, da držimo političku stabilnost koja je osnova svega, jer bez nje nema ni ekonomskih pitanja kojima možemo da se posvetimo – istakla je potpredsjednik SNSD-a.

Na pitanje kakva je saradnja SNSD-a sa koalicionim partnerima, da li je sav teret vlasti na SNSD-u, kao najjačoj političkoj partiji, odnosno da li je SNSD najviše izložen napadima i kritikama, za razliku od ostalih stranaka koje čine koaliciju, Cvijanovićeva je rekla da u svakoj koaliciji najveća partija nosi i najveću odgovornost za određene stvari, ali kao po nekoj matrici kada se dešavaju dobre stvari i uspjesi onda su svi podjednako zaslužni za taj uspjeh.

– Sa druge strane, kada se desi neki neuspjeh, a kojeg u svakom poslu mora da bude, onda manje partije, koalicioni partneri, ne dijele te neuspjehe. Oni su tada negdje sa strane, ne daju izjave i tu neku linije odbrane čini opet najveća partija – rekla je Cvijanovićeva, dodavši da ne misli da je to neprirodno i da sve koalicije tako funkcionišu.

Oni veliki su tu i za dobra i za loša vremena, kaže Cvijanovićeva, dok manje partije vole dijeliti uspjeh, ali ne vole biti dio neuspjeha.

– Ne mogu reći da to ne razumijem, mada je nekada frustrirajuće ali to je prosto politički milje i kao takvog ga prihvatite – rekla je ona.

Cvijanovićeva je navela da je kao predsjednik Vlade, u čijem sastavu su bile tri koalicione partije, bila zadovoljna odnosom koji je imala sa ministrima i predsjednicima tih partija, te nije bilo nekih posebnih problema.

– I ako je bilo neko nezadovoljstvo, sve su to uglavnom bile rješive operativne, dnevne stvari i neka neslaganja u vezi sa pojedinim odlukama, ali ta koalicija je tada iznijela mnogo teških stvari na svojim leđima, ekonomskih, finansijskih i političkih izazova i da nije bilo te upućenosti jednih na druge sigurno je da ne bi bilo rezultata koje smo postigli – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je sada ta koalicija mnogo šira, a samim tim veća je i skupštinska podrška što je mnogo bolje, jer ima više aktera sa kojima se mogu dogovarati određene stvari, što je uvijek važno za Vladu i njen rad.

izvor RTRS

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*