Cvijović i Pavlov negirali optužbe za šverc kokaina

Foto: Pretres

BEOGRAD: Specijalni sud u Beogradu odbio je predlog advokata odbrane koji su tražili odbacivanje optužbe protiv Novosađana Radosava Cvijovića Cvike i Slavka Pavlova, osumnjičenih za krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, odnosno za pripadništvo kriminalnoj grupi kojoj optužnica pripisuje krijumčarenje i distrubuiranje kokaina na teritorijama Srbije i nekoliko zemalja Zapadne Evrope.

Foto: Pretres

Na jučerašnjem sudskom ročištu Radoslav  Cvijović i Slavko Pavlov izjasnili su se da odbacuju optužbe.

Ne priznajem izvršenje krivičnih dela, rekao je Cvijović i napomenuo da će izneti odbranu kad glavnom pretresu budu prisutni njegovi advokati Marko Kljajević i Siniša Simić, koji su, kako je rekao, u predmetu od prvog dana, a juče su bili odsutni zbog drugih neodložnih obaveza, pa su poslali zamene.

Identično se izjasnio i Slavko Pavlov.

Advokat Marko Kljajević je ranije podneo predlog da se Specijalni

sud oglasi nenadležnim za postupanje u tom predmetu, kao i da odbaci optužnicu protiv Cvijovića i Pavlova, a juče je saopštena sudska odluka o tom podnesku.

Podsećanja radi, krivični postupak protiv Cvijovića, inače državljanina Crne Gore, i njegovog zeta Pavlova, poznatog teniskog trenera koji godinama radi u inostranstvu, pokrenut je pred Specijalnim sudom u novembru 2017. godine, pošto su se našli pod istragom beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Takođe, u istom periodu, u Češkoj su uhapšena i procesuirana trojica osumnjičenih, među kojima i sin Radoslava Cvijovića Branislav, a po javno dostupnim informacijama, svi su i osuđeni.

Advokat Ljubomir Apro, takođe branilac u procesu pred Specijalnim  sudom u Beogradu, ranije je izjavio za „Dnevnik” da se „u postupku koji je vođen u Češkoj protiv određenih okrivljenih i koji je pravosnažno okončan,  ne pominju Radoslav Cvijović i Slavko Pavlov”.

Oni nemaju učešće u krivičnim delima, u radnjama izvršenja koje su stavljene na teret okrivljenima u Češkoj, koji su tamo osuđeni pravosnažno, naglasio je advokat Ljubomir Apro.

Kao branilac, dodao je, od samog početka postupka protiv Radoslava Cvijovića i Slavka Pavlova smatram da nema nijednog validnog dokaza da su izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Naredno ročište u beogradskom  Specijalnom sudu zakazano je za 3. decembar.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*