Čvrsta podrška Srbije aktivnostima UNCCPCJ

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović učestvovala je u Beču na 31. sednici Komisije Ujedinjenih nacija za prevenciju kriminala i krivično pravosuđe (UNCCPCJ).

Na sednici se diskutovalo o borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, prevenciji kriminaliteta, efektivnosti krivične pravde, elektronskim dokazima u krivičnom postupku, kao i o ulozi Komisije i krivičnog pravosuđa u radu Ekonomskog i socijalnog saveta UN u sprovođenju Agende održivog razvoja do 2030. godine.

Popović je tom prilikom istakla da Srbija čvrsto podržava multilateralizam i aktivnosti Organizacije Ujedinjenih nacija, samim tim i UNODC-u, kao njenoj specijalizovanoj agenciji.

Ona je napomenula da je prevencija kriminala na nacionalnom i međunarodnom nivou jedan od osnovnih zadataka specijalizovanih agencija ove svetske organizacije.

Kontinuirano sprovođenje reformi, proces pridruživanja Evropskoj uniji, kao i primena Agende 2030. godine su komplementarni i međusobno prožimajući procesi, ukazala je ministarka.

U radu 31. sednice Komisije učestvovao je i pomoćnik ministarke za međunardonu saradnju i strateško planiranje Vladimir Vinš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*