„Dan mladog portugizera“

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „Dan mladog portugizera“ koja se po 10. jubilarni put održava u Novom Sadu.

Konferenciji su prisustvovali član Veća Opštine Irig i član Žirija za izbor najlepše pesme o vinu Avakum Kvas, izvršni direktor vinarije „Mačkov podrum“ Đurđica Jojić Novaković, kao i osnivač manifestacije „Dan mladog portugizera“ Sava Jojić.

„Ova manifestacija se već deset godina održava u Novom Sadu, i posebno mi je drago što se naš grad zbog toga nalazi na mapi gradova Evrope i sveta u kojima se tradicionalno svakog trećeg četvrtka u novembru nizom manifestacija i svečanosti obeležava otvaranje prvih buradi i boca sa mladim vinom. Ta manifestacija je bitna za privredu Grada i vinsku kulturu, jer dolaze gosti iz Beograda i regiona. Postala je prepoznatljiva, i čestitam organizatorima kako na proizvodnji vina, tako i na organizaciji i promociji ove manifestacije“ – rekao je Milorad Radojević i pozvao Novosađane da dođu u četvrtak u Zmaj Jovinu ulicu i probaju mlado vino.

Osnivač manifestacije „Dan mladog portugizera“ Sava Jojić je naglasio da mu je drago što je Grad Novi Sad prepoznao značaj ove manifestacije, a izvršni direktor vinarije „Mačkov podrum“ Đurđica Jojić Novaković rekla je da je ova decenija za njihovu vinariju bila ispunjena brojnim izazovima. Te izazove su, kako je rekla, uspeli da prebrode, te će i ove godine biti u prilici da Novosađanima omoguće besplatnu degustaciju portugizera iz 2017. godine.

„Svi građani i gosti Novog Sada imaće priliku da uživaju, kako u besplatnoj degustaciji novog portugizera, tako i u muzici sremačkih tamburaša, čitanju poezije i nastupu tango plesača. Predviđeno je i tradicionalno proglašenje novog viteza vina, a u narednih godinu dana tu titulu nosiće kompozitor i džez muzičar Jovan Maljoković. Takođe, proglasićemo i pobednike za najlepšu pesmu o vinu sa konkursa koji organizujemo zajedno sa Srpskom čitaonicom iz Iriga“ – istakla je Đurđica Jojić Novaković.

Novosađani će „Danu mladog portugizera“ moći da prisustvuju u četvrtak 16. novembra, na početku Zmaj Jovine ulice, kod katedrale. Program počinje u 17 časova, a degustacija je i ove godine besplatna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*