Dan Republike Srpske: Gradonačelnik prisustvovao liturgiji, koju je služio patrijarh Porfirije

Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Povodom 30. rođendana Republike Srpske, u Hramu Hrista Spasitelja služena je sveta arhijerejska liturgija, koju je služio Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i episkopom banjalučkim Jefremom.

Liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

U prisustvu brojnih vernika, slavski kolač su izlomili patrijarh srpski Porfirije, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, princ Filip Karađorđević i gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

Nakon liturgije gradonačelnik Banje Luke je još jednom svim građanima čestitao 9. januar – Dan Republike Srpske, istakavši da je rođendan Republike Srpske, rođendan svih nas.

– Samo sa narodom ima Republike Srpske, i samo s njom ima nas. Treba da težimo jedinstvu, koje smo danas pokazali lomeći slavski kolač. Na mnogaja ljeta našoj Republici – poručio je Stanivuković.

Gradonačelnik će danas, zajedno sa zvaničnicima Srpske i brojnim zvanicama, prisustvovati tradicionalnom svečanom defileu koji će u centru grada biti priređen u 12.00 časova.

Podsećamo, juče je u sklopu obeležavanja Dana Republike Srpske odata počast i položeno cveće na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju „Sveti Pantelija“, Spomenik žrtvama fašizma na Trgu palih boraca NOR-a, a venci su položeni na Spomen-kosturnici na Gradskom groblju, kao i na grobnici dvanaest banjalučkih beba.

Takođe, svečano je otkrivena i spomen-ploča heroju Milanu Tepiću, koju su svečano otkrili gradonačelnik Draško Stanivuković i sin Milana Tepića, Aleksandar Tepić.

Povodom Dana Republike Srpske održana je i svečana akademija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*