Dan Sektora za vanredne situacije obeležen i u Novom Sadu (VIDEO)

NOVI SAD –

Dan Sektora za vanredne situacije obeležen je i u Novom Sadu. Najnovija vozila i svoje zanimanje predstavili su vatrogasci – spasioci kako građanima, tako i deci koja su se pre podne zatekla na Trgu slobode. S ciljem efikasnijeg rada te službe MUP-a, najavljuju se značajna ulaganja, među kojima je i izgradnja Regionalnog centra u Novom Sadu.

Znatiželjni mališani iz novosadskih vrtića i škola mogli su da čuju dosta zanimljivosti o radu vatrogasaca, kao i da iz prve ruke saznaju kako se gasi požar ili kako treba postupati kada je zemljotres. I prethodnih dana, organizovane su edukativne posete i to u 38 obrazovnih institucija u Južnobačkom okrugu. Ulaganje u vozni park, kao i povećanje broja vatrogasaca prioriteti su u narednom periodu, dok je u opremanje Vatrogasne brigade, Grad Novi Sad u minulom periodu uložio 83 miliona dinara. Pored toga, značajan korak jeste i izgradnja Regionalnog centra između Novog Sada i Veternika.

vatrogasci, rotaciona, svetla

Izvor: Pixabay

„Projekti se izrađuju uz pomoć Grada, a u izgradnji i investiranju čitavog tog projekta, koji je od državnog značaja, učestvuju i Pokrajina i Republika“, kaže Ivan Radisavljević, zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

Što se broja intervencija tiče na području Južnobačkog okruga, do sada je u proseku sa prethodnim godinama, a konačan broj zavisi od toga, kakva će jesen biti i kako će se poljoprivrednici ponašati u ataru. Pored aktivnosti u svom okrugu, trebalo bi istaći profesionalnost i humanost novosadskih vatrogasaca u gašenju vatrene stihije u Kladovu i Grčkoj, pre mesec dana.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*