Danas nalog za hapšenje Pućdemona

Španski sudija zadužen za slučaj katalonskih separatista danas će izdati evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog vodje Karlesa Pućdemona,saznaje agencije Frans pres iz pravosudnih izvora u Madridu.Taj izvor je demantovao tvrdnje belgijskog advokata Karlosa Pućdemona da je nalog izdat.

Advokat Pol Bekart rekao je sinoć za flamansku televiziju VRT da mu je klijent rekao da je izdat nalog za njegovo hapšenje koji se odnosi na još četiri člana katalonske vlade koji su sa njim u Briselu.

Posle izjave advokata agenciji Frans pres je rečeno da istražni sudija Karmen Lamela nije izdala nalog za hapšenje i da će to učini danas u toku dana.

Državno tužilaštvo Španije juče je zatražilo izdavanje evropskog naloga za hapšenje Pućdemona i četiri člana katalonske vlade pošto se nisu pojavili na saslušanju u Madridu.

Španski sud naložio je pritvor za osam članove katalonske vlade posle njihovog saslušanja u okviru istrage o pobuni i proneveri sredstava.

Pućdemon je početkom ove nedelje doputovao u Brisel pošto je Vlada Španije smenila njega i 13 članova njegovog kabineta zbog nezakonitog proglašenja nezavisnosti Katalonije.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*