Danielu Janjošu produžen pritvor do 14. februara

Danielu Janjošu (42), jednom od osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je, 2. septembra na Detelinari, ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27), a ranjen Goran Kovačević Goranac (47), produžen je pritvor do 14. februara, potvrdila je za “Dnevnik” portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.
d
Foto: Dnevnik.rs

Ta mera mu je nakon hapšenja izrečena zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Podsetimo, nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića, Janjoš se predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka. Osim njega, za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica jer se još uvek nalazi u bekstvu.

Kao što smo ranije pisali, sumnja se da je Danijel Janjoš vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina.

Za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica jer se još uvek nalazi u bekstvu

Podsetimo, napadači su Goranca i Stefanovića presreli kolima u Cankarevoj ulici kod broja 8 na Detelinari u Novom Sadu. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.

Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj ulici broj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. Mladi MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je, nažalost, preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.

Za Danijelom Janjošem i Daliborom Bogdanovićem je 7. septembra raspisana poternica. Tužilaštvo je potvrdilo da je uz poternicu predloženo i određivanje pritvora za obojicu osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Danijel Janjoš je diplomirao na Fakultetu za sport i fizičku kulturu i nekoliko godina se bavio streljaštvom i bio je juniorski reprezentativac u gađanju pištoljem. Pre pet, šest godina je prestao da dolazi u klubu i ne zna se čime se posle toga bavio.

Za razliku od njega, osumnjičeni Bogdanović je od ranije poznat policiji, a pre dve godine je teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. I ove godine je završio na stranicama crne hronike kada je u zgradi u kojoj ima stan pronađen eksploziv.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*