Deca iz Srbije postigla veliki uspeh na internacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici u Dubaiju

Ilustracija morguefile.com

BEOGRAD –

Deca iz Srbije osvojila 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje na internacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici u Dubaiju – Srpski drim tim iz mentalne aritmetike beleži izvanredan uspeh na međunarodnom nivou

Ilustracija morguefile.com

Naša deca su ponovo u društvu najboljih i to na svetskom nivou u mentalnoj aritmetici- 19. oktobra na internacionalnom takmičenju u Dubaiju na kome je učestvovalo više od 2000 dece iz 16 zemalja sveta, deca iz Srbije koja uče mentalnu aritmetiku po indijskoj BrainObrain metodi- drim tim sastavljen od osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osvojio čak 7 nagrada: 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje.

Uz pobedničku matematičku ekipu su u Emiratima bili roditelji, edukatori i franšizeri koji su ih bodrili i navijali za njih. Deca iz Srbije su pokazala svoje umeće na abakusu, družila se sa vršnjacima koristeći engleski jezik a cela delegacija nosi lepe uspomene i na novouspostavljena prijateljstva i pozitivne utiske o različitim kulturama i običajima. Ekipu koja je proslavila ime Srbije na ovom medjunarodnom takmičenju u mentalnoj aritmetici čine: Anja Jojić zlatna medalja, Beograd, Vidikovac, Andrija Grujučić, srebrna medalja, Beograd, Vidikovac, Katarina Birčanin, srebrna medalja, Beograd, Voždovac, Nenad Dimitrijević, trofej, Inđija, Andrej Jovanović, trofej Niš, Mihajlo Stanojević, zlatna medalja, Zaječar i Teodora Bogdanović, srebrna medalja, Niš. Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali i bodrili edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski i Katarina Stojanović iz Beograda.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*