Delegacija Novog Sada u Dortmundu

Na poziv gradonačelnika Dortmunda, predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić i šef kabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić zajedno sa grupom mladih otputovali su na manifestaciju „Internacionalni omladinski susret Dortmund 2018” u taj bratski grad u Nemačkoj.

Na svečanom prijemu Jelušić je naglasio važnost dugogodišnjeg prijateljstva dvaju gradova, dokazanog i u teškim vremenima za narode Balkana, za Srbiju, a samim tim i za Novi Sad.

„Pomoć koja je tih godina stizala iz Dortmunda bila je ogromna, pre svega u psihološkom smislu“, rekao je on, dodavši kako ne može propustiti priliku da ne zahvali Helenori Lamhe za sve što je učinila tih godina i podršci grada-pobratima prilikom apliciranja za titulu Evropske prestonice kulture.

Poseta naših predstavnika Dortmundu prilika je za dogovore o upoznavanju što većeg broja privrednika kako bi međudržavna saradnja bila unapređena.

Prethodne godine, na čelu novosadske delegacije bio je gradonačelnik Miloš Vučević, kada je sa gradonačelnikom Dortmunda Ulrihom Zirauom otvorio park pod nazivom Novi Sad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*