Delegacija opštine Srebrenica posetila Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju opštine Srebrenica na čelu sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, kao i šefa predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Gradonačelnik je gostima poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posete.


Na sastanku u Gradskoj kući zvaničnici su ocenili da postoji značajan prostor za saradnju u oblastima privrede, kulture i turizma, i da povezivanje ključnih ustanova i organizacija može doprineti daljoj konkretizaciji odnosa. Takođe dogovoreno je da će Novi Sad podeliti svoja iskustva vezano za kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture s obzirom na to da Srebrenica planira da se kandiduje za tu titulu za 2024. godinu.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da su čvrste veze između Novog Sada i Republike Srpske, i da se to može zaključiti iz svakodnevnog života, ali i zajedničkih projekata.

Sagovornici su se složili da su dobri regionalni odnosi od velike važnosti za ekonomski napredak ovog dela Balkana, kao i da tešnje povezivanje na lokalnom nivou mnogo doprinosi tom procesu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*