Delegacija Srbije započela zvaničnu posetu Mađarskoj

Članovi Vlade Republike Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, doputovali su u zvaničnu posetu Mađarskoj, tokom koje će biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu dveju zemalja.

Premijerku i ministre na aerodromu u Budimpešti dočekao je ministar finansija Mađarske Mihalj Varga.

Premijer Mađarske Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru.

Tom prilikom planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Tema ovog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko-ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sutra su na dnevnom redu tet-a-tet sastanak dva premijera, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu između dve susedne zemlje.

Poseta članova Vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra popodne zajedničkom konferencijom za novinare Orbana i Brnabić, na kojoj će oni izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.

Delegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu Mađarskoj

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*