Demokrate: Abazović svima zabio nož u leđa

(Foto Tanjug)

PODGORICA – Demokratska Crna Gora predsednika Skupštine Alekse Bečića optužila je potpredsednika Vlade i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića za „prevrtljivost i političko licemerstvo”, nakon njegove izjave da he oboriti Vladu ako bude smenjen ministar policije Sergej Sekulović.

Iz te stranke ocenjuju da je Abazović „zabio nož u leđa“ svima sa kojima je bio u koaliciji i koji su mu bili nadređeni i da nastavlja „u svom prepoznatljivom stilu”.

Dodaju da Abazović „misli da će neviđenom medijskom histerijom nakon 5. septembra prikriti istinu, sakriti svoju prevrtljivost, sakriti to što konstantno pokušava da sedi na deset stolica”.

„Preigrao si se Abazoviću, provalili su te svi, provalili su te i Crnogorci, i Srbi, i pripadnici manjinskih naroda, jer vide da kod tebe nema trunke iskrenosti. Ljudima se ovih dana gadi od toga kako napadno pokušavaš da se obračunavaš sa premijerom i kupiš zasluge za uspešnu akciju 5. septembra, a bio si protiv te akcije, protiv ustoličenja i sve vreme solirao, kako bi DPS preuzela vlast i kontrolu nad Cetinjem i Crnom Gorom”, piše u saopštenju Demokrata.

Naveli su da je Abazović „najviše od svih dobio u Vladi”, i da se večeras „obrušio na ostalih 37 poslanika koji nemaju nijednog člana Vlade i preti da će on nekog rušiti”.

„Izvoli, obori Vladu ako imaš petlje. Nemaš naravno i samo blefiraš da bi pokušao da trguješ kao mnogo puta do sada”, poručile su Demokrate.

Iz te stranke su negirali Abazovićeve navode da su prepreka izboru Tužilačkog saveta i poručili mu da zaboravlja da kaže da je dosadašnji Tužilački savet prestao da postoji i sprovodi naume odlukom predsednika Skupštine.

Istakli su da se sa njima oko izbora nezavisnog i profesionalnog Tužilačkog saveta može dogovoriti svako, ali ne i onaj ko „misli da će da postavlja partijske članove”.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*