Dijalog na nivou eksperata u Briselu, nepoznat sastav delegacije Pištine

BRISEL –

Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sastancima na nivou eksprata u Briselu, potvrdila je za Tanjug portparolka EU Nabila Masrali.

U EU navode da je u pitanju „deo procesa“ u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine.

brisel, evropska, unije, zastave, eu, 2

„Dijalog se, nakon sastanka na najvišem nivou u julu, nastavlja serijom sastanaka na ekspertskom nivou“, objašnjava Masrali.

Poslednji sastanak eksperata Beograda i Prištine održao se 30. jula u Briselu, a u EU navode da će se ekperti redovno sastajati kako bi razmotrili teme koje su lideri otvorili na sastancima na visokom političkom nivou.

Nepoznat sastav delegacije Pištine

Sastav prištinske delegacije na čelu sa koordinatorom za dijalog Skenderom Hisenijem na današnjem sastanku s predstavnicima Beograda u Briselu još nije poznat, piše prištinska “Koha ditore“.

Iz kancelarije premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija nije bilo odgovora na pitanje ko će biti ostali članovi delegacije koja će danas otputovati u Brisel, a koju će predvoditi koordinator za dijalog Skender Hiseni.

Ni iz EU nije bilo odogovora na ovo pitanje, navodi “Koha“.

Portparolka EU za spoljnu politiku Nabila Masrali rekla je da se dijalog nastavlja nizom sastanaka na ekspertskom nivou, koji su deo tekućeg procesa, nakon njegovog nastavka na najvišem nivou prošlog jula, prenelo je Kosovo onlajn.

„Možemo da potvrdimo da će sastanci biti održani 27. avgusta. Po pravilu, mi ne komentarišemo rasprave koje su u toku“, rekla je Masrali.

“Koha ditore“ je pokušala da dobije odgovor i od koordinatora Hisenija ko će činiti prištinsku delegaciju, ali je on bio nedostupan.

Teme tehničkih razgovora do sada bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi.

Specijani predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak za početak septembra najavio je novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do novog sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem moglo da dođe 7. septembra u Briselu, neposredno nakon satanka u Beloj kući zakazanog za 4. septembar.

Iz EU su za Tanjug potvrdili da su „u kontaktima sa svim partnerima, uključujući i SAD“ kada je reč o podršci dijalogu koji vodi EU u cilju sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane.

IZVOR:RTV

FOTO:PIXABAY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*