Dijalog o prevazilaženju dvovlašća u Budvi – na neutralnom terenu

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
BUDVA –

U Budvi je danas počeo dijalog svih parlamentarnih stranaka o prevazilaženju institucionalne krize u toj crnogorskoj opštini.

Rukovodioci „dve vlasti“ u Budvi, gradonačelnik Marko Carević, šef parlamenta Krsto Radović, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova tesna odbornička većina imenovala za vršioce dužnosti čelnika Opštine i Skupštine opštine, jutros nisu ušli u zgradu lokalne uprave, prenele su podgoričke Vijesti.

Dijalog se vodi u zgradi Akademije znanja.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Time se poštuje juče postignut dogovor da dok traje politički dijalog niko od njih ne dolazi u opštinske kancelarije.

Ispred zgrade Opštine nije bilo ni policijskih službenika, a ni građana i simpatizera koji su se prethodnih dana okupljali na tom mestu.

Prema dogovoru, predstavnici političkih partija koje imaju odbornike u parlamentu ne smeju da daju izjave do postizanja zajedničkog dogovora.

U zgradi Opštine na svome radnom mestu je jutros bio potpredsednik Opštine Marko Marković, kao i šef kabineta predsednika Carevića, Nikola Jovanović.

Podgorička Pobjeda piše da delegacija EU nije potvrdila da će na bilo koji način posredovati u dijalogu nove vlasti i razrešenih funkcionera u Budvi.

EU je reagovala na ranije incidente i brutalno hapšenje rukovodstva Opštine i građana i pozvala dve strane da probleme reše dijalogom.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*