Direkciji da dostavi podatke

Nakon što je niška Direkcija za javni prevoz odbila da novinarima Južnih vesti dostavi sve podatke vezane za popravku i korišćenje autobusa na gas, Poverenik za informacije od javnog značaja naložio je rukovodstvu ovog javnog preduzeća da to učini u najhitnijem roku. Pored toga, Direkciji je naloženo da novinarima dostavi i ugovore o radu zaposlenih u ovom preduzeću.

Tahografske listiće, putne naloge, ali i servisnu knjižicu autobusa na metan, koji je više vremena proveo pokvaren na servisiranju, nego na niškim ulicama, iako je plaćen 80.000 evra, prema rešenju Poverenika, Direkcija će morati da dostavi u roku od 5 dana od dana prijema rešenja.

Inače, iako nije bilo javne nabavke za servisiranje, autobus je prema rečima izvora zaposlenog u Direkciji popravljen, ali ponekad „se muči“ kad se dugo vozi.

Javno preduzeće zaduženo za transport Nišlija novinarima nije dostavilo ni spisak radnika, kao i ugovore o radu sklopljene u periodu od septembra 2017. do danas.

Međutim, Poverenik je rukovodstvu ovog preduzeća naložilo da u najhitnijem roku i ove podatke obelodane javnosti.

Podsetimo, ovo nije prvi put da niška Direkcija dostavi tražena dokumenta tek nakon reakcije Poverenika. Takav je bio slučaj i sa samim ugovorom za kupovinu „ekološkog autobusa“.

Inače, direktor ovog preduzeća Saša Petronijević, kao i njegov Stanković mesecima ne odgovoraju na pozive novinara, niti odgovaraju na poruke. Stanković je, inače, zahtevao da novinari Južnih vesti preko njegove sekretarice zakažu sastanak, što su i učinili još marta ove godine, ali do danas sastanak nije obavljen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*