Direktor KC Niš: Ne ubija vakcina već bolest

U Kliničkom centru Niš trenutno je hospitalizovano čak 12 trudnica i porodilja i devetoro dece zbog korone, kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

Izvor: N1

 

„Sve trudnice su dobro i sa lakšom kliničkom slikom”, rekao je Perišić.

On je za TV Prva kazao su lekari do sada, ipak, naučili da klinička slika kod pacijenata obolelih od korone može da se promeni i za samo 10 ili 15 minuta, tako da ne postoji nikakva garancija da će pacijent koji je krenuo putem oporavka tako i završiti.

Perišić je naveo da je u kruševačkoj kovid bolnici na lečenju 388 pacijenata obolelih od korone, kao i da su juče bila 44 prijema u kovid bolnici u Nišu.

Infektivna klinika KC Niš je puna do poslednjeg kreveta, kojih ima 48, dok u novom KC Niš ima nešto više od 100 kovid pacijenata, kaže Perišić i dodaje da je intenzivna nega puna, preneo je Tanjug.

Ističe da u trenutnom ovom talasu korona virusa ima dosta ozbiljnih pacijenata na respiratoru, kao i da je na pedijatriji trenutno devetoro dece.

„Ne treba se plašiti vakcine već bolesti, jer ne ubija vakcina već bolest”, poručio je Perišić.

Kaže da su u toj zdravstvenoj ustanovi vakcinisali oko 1.400 ljudi koji su navodno bili rizični za vakcinu i da niko nije imao alergijsku reakciju.

Perišić je napomenuo da u bolnici ima i vakcinisanih, ali da je njihov odnos prema nevakcinisanima jedan prema 25 ili 30, kao i da je kod vakcinisanih klinička slika po pravilu lakša.

 

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*