Disciplina i dalje neophodna u suzbijanju koronavirusa

TANJUG

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, ali da i dalje postoji značajan broj novozaraženih koronavirusom, zbog čega ne sme biti opuštanja.

TANJUG

Kisić Tepavčević je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, poručila da nam je sada više nego ikada potrebno da se ponašamo odgovorno i da svi damo doprinos tome da se što pre suzbije transmisija virusa u našoj populaciji.

Ona je naglasila da se smanjuje broj obolelih i preminulih od te bolesti, ali da je neophodno da se i dalje sprovode sve mere, poput nošenja zaštitnih maski, držanje distance i pranja ruku.

Prema njenim rečima, na današnjoj sednici Kriznog štaba nije doneta nijedna nova mera, a evaluacija je pokazala da su one dale rezultate i da je Srbija na dobrom putu kada je u pitanju borba sa virusom.

Zamenica direktora „Batuta“ je rekla da je rano govoriti o prenošenju virusa u školskoj sredini jer su od početka nove  školske godine prošla tek četiri dana.

Postoje dva slučaja zaraze dece pre početka školske godine i sve službe su reagovale dobro kako bi se sprečilo širenje virusa u školskoj sredini, rekla je ona, podsetivši na to da je „Batut“ napravio protokole u slučaju pojave virusa u školama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*