Disciplinski postupak protiv 12 policajaca iz Priboja

Protiv 12 pribojskih policajaca koji su prema nedavno objavljenim snimcima pevali pesme u kojima se veličaju zločini u Srebrenici i Vukovaru, pokrenut je disciplinski postupak.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova formirana po naređenju ministra Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika te uprave koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak, saopštio je MUP.

Navodi se da je o svim okolnostima prosleđen detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

„Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike“, ističe se u saopštenju MUP-a.

Nedavno je objavljen snimak proslave u Priboju, na kojoj pripadnici policije pevaju pesme u kojima veličaju zločine u Srebrenici i Vukovaru povezujući ih sa Novim Pazarom i Sjenicom.

Policajac koji je rođenje deteta sa kolegama proslavljao uz pesme o zločinima izvinio se sugrađanima na društvenim mrežama, a u međuvremenu je pokrenut disciplinski postupak.

Policija u Priboju identifikovala je 18-godišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*