Disciplinski postupak zbog nazivanja poslanika Skupštine Srpske „majmunima“

Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

Protiv radnika Ministarstva spoljnih poslova BiH pokrenut je disciplinski postupak zbog nazivanja poslanika Narodne skupštine RS majmunima.

Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak doneo je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MSP BiH i predsednika Sindikalne organizacije MSP BiH zbog statusa objavljenog na Fejsbuku.

Crnadak je u saopštenju naveo da je disciplinski postupak pokrenuo „zbog gnusnog vređanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru“.

„Nedopustivo je da bilo ko vređa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti“, poručuje ministar Crnadak.

Iz MSP BiH navode da je predsednik Sindikalne organizacije MSP-a BiH Miroslav Vujčić na svom Fejsbuk profilu, na kojem Ministarstvo spoljnih poslova BiH navodi kao mesto zaposlenja, prokomentarisao sednicu Narodne skupštine Republike Srpske na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje.

Vujčić je u nepristojnoj objavi na ovoj društvenoj mreži prozvao federalne institucije BiH naglasivši da ne treba čekati da „majmuni proglase samostalnost“ da bi se „setili nešto da urade“.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*