Đerlek: Ako propusnice ne daju efekte tražićemo rigoroznije mere

BEOGRAD –

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid proupusnice se uvode da se zaštite životi.

„Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propusnica bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere“, istakao je Đerlek za RTS.

Đerlek: Izvesno je da će Krizni štab uvesti dve nove mere za suzbijanje pandemije korona virusa 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo kada smo dobili našu, Torlakovu vakcinu.

„Sada imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvenih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabriji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi“, rekao je Đerlek.

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Đerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

„Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove“, rekao je Đerlek.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*