Đokić: Gradska organizacija Banjaluka podržava odluke stranačkih organa

Foto: SRNA

Lider Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras da članovi banjalučke organizacije SP podržavaju odluke stranačkih organa koji će nastaviti da rade, te razvijaju partijski politički život i program uprkos pokušaju puča koji su u toj organizaciji ranije pokušali njeni bivši članovi.

Foto: SRNA

Đokić je ponovio da se to odnosi na bivšeg prvog čovjeka te organzacije Gorana Selaka i manju grupu ljudi koja je stala iza njega.

– To se odnosi, prije svega, na jednu grupu poslanika u Narodnoj skupštini koji su ishitreno, nepotrebno i ničim izazvani nanijeli štetu SP zbog čega smo morali da djelujemo i da ih u tome spriječimo – rekao je Đokić novinarima u Banjaluci na druženju socijalista koje je organizovala Gradska organizacija socijalista.

On je istakao da su socijalisti koju su se večeras okupili izrazili želju da SP i ovim skupom jasno manifestuje spremnost da se izvrši brzo konsolidovanje partije u Banjaluci i nastavi normalan rad.

Velibor Stanić je, u ime Povjereništva Gradske organizacije SP, podsjetio da su neki njihovi članovi ranije grubo prekršili stranački statut, nakon čega je raspuštena Gradska organizacija SP u Banjaluci.

– Imaćemo velike aktivnosti u narednom periodu da organizujemo rad rejonskih odbora, Gradskog odbora i mjesnih organizacija u Banjaluci. Nemamo puno vremena i tražiću da taj proces ide brzo da bismo što spremnije dočekali sljedeće lokalne izbore – poručio je Stanić.

Druženju su prisustvovali brojni članovi stranke iz Banjaluke.

Predsjednik SP-a Petar Đokić donio je ranije odluku da iz partije isključi Gorana Selaka, Maksima Skoku i Milenka Savanovića, te odluku o raspuštanju Gradskog odbora SP-a Banjaluka.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske nedavno je formiran Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije, u kome su poslanici Maksim Skoko, Andrea Dorić, Goran Selak, Risto Marić i Savo Vulić.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*