Đorđe Balašević nije mogao da održi koncert u Nišu zbog „nekog iznad mene“

Foto: Miroslav Dragojević

Nišlije nisu imale priliku da uživo čuju Đorđa Balaševića, ali se zato publika na koncertu u Kragujevcu smejala priči o Nišu – kako su se nadležni pozivali na ove „iznad sebe“ i nisu mu odobrili korišćenje hale, prenose Južne vesti.

Foto: Miroslav Dragojević

Balašević je na koncertu održanom 25. januara u Kragujevcu u hali „Jezero“ prepričao proceduru koja nije dovela do toga da bude odobren koncert u „Čairu“ u Nišu, pišu Južne vesti.

„Hteli smo da nastupimo u Nišu, ali onaj direktor hale je rekao: ‘nema, zauzeto je sve, termini, treniraju stalno, nema do Nove godine ništa. Shvatite, ima nekog ko je iznad mene’. Ko je iznad tebe? Iznad njega je, recimo, sekretar za kulturu. Zvali smo sekretara za kulturu i sport, rekao je: ‘ne može ništa, hala je jako zauzeta, svi su termini popunjeni. Ne može, shvatite, ima nekog ko je iznad mene’. Ko je iznad tebe? Gradonačelnik. Kada smo došli do gradonačelnika, on je rekao: ‘ima nekog ko je iznad mene’. Rekao sam, znam ko je iznad tebe. Iznad tebe su 5.000 ljudi u Kragujevcu i večeras“, rekao je Balašević na koncertu.

Beba Balašević, ćerka poznatog muzičara, je, kako navode, u avgustu prošle godine na Fejsbuku napisala da su dva dana ranije bili sigurni da će Đole nastupiti 15. novembra u Nišu, ali je potom propao i taj termin i pokušaj da dobiju novi.

Kako kažu, iz Sekretarijata za sport su se pravdali da niko ne može da zakaže koncert, dok ne saznaju raspored utakmica timova u evropskim takmičenjima.

Činjenica je da se dan kasnije od Balaševićevog željenog datuma igrala jedna evropska utakmica pošto je Rukometni klub Železničar igrao svoju 55. evropsku utakmicu u kojoj je dočekao i pobedio češku Karvinu u prvom meču šesnaestine finala Čelendž kupa. Sledeća evropska utakmica nekog niškog tima u hali bila je 8. februara, kada je Ženski rukometni klub Naisa odigrala revanš u osmini finala Čelendž kupa, navode Južne vesti.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*