DNEVNIK : Na Goranca i Stefanovića pucano iz automata

Dvadesetsedšestogodišnji Uroš Stefanović ubijen je u četvrtak uveče u klasičnoj sačekuši u dvorištu zgrade u Cankarevoj ulici broj 8 na novosadskoj Detelinari.
1
Foto: Dnevnik.rs

Sumnja se da je prava meta bio Goran Kovačević Goranac (47) u čijem je društvu te večeri bio stradali mladić, koji je, prema nezvaničnim informacija, radio kao njegov telohranitelj.

Hici iz vatrenog oružja, koji su bili kobni za Stefanovića, prema rečima žitelja ovog dela Novog Sada, ođeknuli su oko 21.25 minuta. Pretpostavlja se da je egzekutor, ili više njih, ispalio rafale iz automatskog oružja dok je Goran Kovačević sa svojim telohraniteljem bio u dvorištu zgrade u kojoj koristi garaže za svoja vozila.

Prema nezvaničnim saznanjima, njih dvojica su pre pucnjave bili u jednom kafiću koji se nalazi u tom delu grada, odakle su se uputili u dvorište zgrade u Cankarevoj 8, koja se nalazi u blizini zgrade u kojoj Kovačević živi. Napadači su, kako se sumnja, bili u yipu koji je pronađen na putu prema Rumenki, a na kojem su, navodno, vidljivi tragovi metaka, te se sumnja da su Stefanović i Kovačević uzvratili paljbu.

Prema rečima portparola Hitne pomoći doktora  Zorana Krulja, oni su poziv primili u 21.27 časova, ali su na licu mesta, na žalost, mogli samo da konstatuju smrt dvadesetšestogodišnjeg muškarca, dok je drugi muškarac zbrinut na licu mesta i u stabilnom stanju prevezen u Urgentni centar KCV.

Uznemireni stanari ispričali su za “Dnevnik” da su, čim su čuli pucnjavu, istrčali iz svojih domova i primetili neko komešanje.

– Čuo sam neki čudan zvuk, kao rafal iz automatskog oružja i kada sam izašao na terasu video sam da se nešto dešava i da su ljudi na ulici nekako uplašeni, te sam i sam izašao. Tada sam ugledao i policiju u uniformi i civilu, a potom i saznao za ubistvo. Čitava ulica je bila blokirana dok je rađen uviđaj – kaže jedan od žitelja.


Stradali Stefanović bio sportista

Ubijeni Uroš Stefanović je, prema rečima poznanika, bio sportista i dobar mladić. On je, kako kažu, trenirao borilačke sportove, a oprobao se i kao MMA borac.

Poslednji put se u ringu našao s Rašom Obradovićem, koji se od njega oprostio na društvenim mrežama. Obradović je napisao da je stradali bio pošten, dobar, hrabar i srčan.

Stefanović je, kako se moglo juče čuti od njegovih prijatelja otac malog deteta.


Šta je motiv napada utvrdiće istraga, ali, prema našim saznanjima, ne isključuje se mogućnost da je reč o od ranije neraščišćenim odnosima i da li je meta bio Kovačević koji je povezivan s pucnjavom s početka 2017. godine. Tada je, u blizini jedne novosadske osnovne škole, ranjen Niko Uskoković koji se nalazio za volanom belog reny rovera s tamnim staklima, čiji je vlasnik bio Kovačević.

Protiv njega se u novosadskom Višem sudu još uvek vodi postupak zbog optužbe da je učestvovao u otmici Gorana Cvijetića iz Budisave, maja 2017. godine. Osim njega, za to delo se terete i Dalibor Bogdanović, Nenad Stević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić, sada bivši policajac iz Obrenovca. Na početku suđenja, petorica optuženih su se izjasnili da se ne osećaju krvivim, tvrdeći da su Cvijetićevo „građansko hapšenje“ izveli kako bi ga predali policiji je su sumnjali da je on umešan u ubistvo Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i u ranjavanje Nike Uskokovića januara 2017. godine.

O Goranu Kovačeviću se pisalo i 2012. godine kada je sa još devetoricom pripadnika njegove grupe, sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal o priznanju krivice da su proizvodili skank na području Vojvodine.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*