Do kraja godine: 500 učenika u programu besplatne obuke neplivača

Banja Luka – Do kraja godine, ukupno 500 učenika osnovnih škola proći će besplatnu obuku neplivača, koju organizuje Gradska uprava u saradnji sa Javnim preduzećem „Akvana“.

„Projekat „Obuka neplivača“ obuhvata decu drugog razreda osnovne škole, sa kojima rade provereni stručnjaci. Obuka je besplatna i provodi se na Gradskom olimpijskom bazenu. Deca koja pohađaju ovu obuku su stasala da bolje drže pažnju i to je idealan period kada bi trebalo da nauče plivati“ – rekli su iz Odeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Odeljenje je u 2018. godini izdvojilo 40.000 KM za realizaciju ovog projekta, kojim su od početka godine do danas obuhvaćena 343 učenika.

„Tokom proletnog dela, projektom obuke neplivača bilo je obuhvaćeno 181 dete, a u jesenjem delu je nastavljena obuka prema planiranom rasporedu. Tako je obuku do sada savladalo 80, a trenutno se na obuci nalaze 82 učenika. Plan je da do kraja godine imamo ukupno obučenih oko 500 učenika“ – naveli su iz odeljenja.

Ovoliki broj učesnika, kako su istakli, potvrđuje da je podrška ovom projektu opravdana i značajna, a sve u cilju da se u narednim godinama iskoreni tzv. plivačka nepismenost.

Podsetili su da su tokom prošle godine, obuku uspešno prošla 434 đaka.

„Nemerljivo je za društvenu zajednicu kada deca nauče plivati, a zadovoljstvo roditelja je veliko, što dokazuju anketom. Nakon obuke deca imaju završni ispit pred komisijom i dobijaju diplomu o završenoj obuci i nivou stečenog znanja“ – zaključili su iz odeljenja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*