DOBOJ: Moguća poledica, smanjena vidljivost zbog magle

FOTO: Dobojski Info | PUTEVI: Moguća poledica, smanjena vidljivost zbog magle

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a zbog niske temperature u jutarnjim časovima moguće je formiranje poledice, posebno u višim predjelima, preko prevoja, mostova nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle u kotlinama, duž riječnih tokova i u višim predjelima, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putevima iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izgradnje mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače iz AMS mole da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na tom magistralnom putu.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-granica Republike Srpske/Federacije BiH /Karuša/, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

U toku su radovi na rekonstrukciji mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Nastavljeni su radovi na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Deminiranje terena izvodi se na radilištu „Klakari Donji 8, 13 i 14“, opština Brod, zbog čega su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane, na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane „Krupac“ na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/ na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično jednom trakom, uz postavljene semafore.

IZVOR: DOBOJ INFO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*