DOBRA SARADNJA GRADA I UDRUŽENJA PENZIONERA NOVOG SADA

U Skupštini Grada Novog Sada danas je održana Skupština Udruženja penzionera Novog Sada. Prisutne je tom prilikom pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i naglasio da Grad prepoznaje značaj penzionera i da kontinuirano radi na unapređivanju sistema usluga za starije sugrađane.

– Današnji penzioneri su izgradili našu zemlju, pružili podršku državi da prevaziđe izazove vezane za finansijsku stabilnost i dali veliki doprinos u svim oblastima života. Zbog toga institucije, ali i društvo u celini moraju da im obezbede što bolje uslove za život. Grad je za pomoć starijim licima, što kroz Usluge ili kroz Program unapređenja socijalne zaštite, ove godine izdvojio 228.400.700 dinara, a za 2022. godinu opredeljeno je 242.918.000 dinara – izjavio je Milan Đurić.

On je dodao da su dnevni boravci, klubovi za penzinere, pomoć i nega u kući, povlastice u javnom prevozu samo neke od mera koje Grad sprovodi kako bi im olakšao penzinerske dane.

– Od 2016. godine, intenzivno radimo na rekonstrukciji, adaptaciji i izgradnji objekata namenjenih domovima penzionera da bi korisnici penzije iz Novog Sada, Budisave, Kisača, Kaća, Kovilja, Bukovca, Stepanovićeva, Ledinaca, Sajlova i Futoga imali svoj prostor gde mogu da se okupljaju i druže. Takođe, od 2016. godine, na oporavak i rehabilitaciju u banje poslali smo 2.800 penzionera. Početkom sledeće godine, tu mogućnost ostvariće još 400 korisnika penzije. Juče je na račune penzionera sa najnižim primanjima legla uplata od pet hiljada dinara – objasnio je Milan Đurić napominjući da će Grad nastaviti da brine o penzionerima sa teritorije Novog Sada.

Predsednik Udruženja penzionera Momo Čolaković se zahvalio Gradu na podršci i dobroj saradnji zahvaljujući kojoj se stvaraju bolji uslovi za brigu o najsiromašnijim penzionerima. On je dodao da će Udruženje, kao najbrojnija društvena organizacija u Novom Sadu nastaviti da, svojim iskustvom i aktivnim radom, doprinosi razvoju Grada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*