DODELIA NAGRADA ZA ETIČKO IZVEŠTAVANJE O RODNO ZASNOVANOM NASILJU

 Institut za javno zdravlje Vojvodine organizuje dodelu nagrada za ETIČKO IZVEŠTAVANjE O RODNO ZASNOVANOM NASILjU! Nagradni konkurs „Etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju“ je organizovao Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Programskim odborom Festivala mentalnog zdravlja u sklopu 6. Festivala mentalnog zdravlja.

 

Dodela nagrada se održava U ČETVRTAK 23. decembra u 17 časova putem platforme Zoom.

 

Tokom ceremonije razgovaraćemo sa žirijem i organizatorima konkursa o važnosti etičkog i odgovornog izveštavanja medija o rodno zasnovanom nasilju, o prijavljenim radovima, primerima dobre prakse ali i o tome koje segmente izveštavanja bi trebalo unaprediti.

 

Događaju možete pristupiti putem linkahttps://us02web.zoom.us/j/89119361292

 

Nagrada za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju se prvi put dodeljuje 2021. godine, u sklopu 6. Festivala mentalnog zdravlja. Ovogodišnji slogan Festivala je bio „Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje”, a festival je održan od 10. do 20. oktobra na više lokacija u Novom Sadu i onlajn. Kampanja je imala za cilj da podigne svest o uticaju seksualnog zdravlja na mentalno zdravlje, kao i da ukaže na to da svi kao članice i članovi društva imamo značajnu odgovornost u izgradnji sigurnog prostora u zajednici. Budući da mediji mogu da daju značajan doprinos u izgradnji sigurnog prostora u društvu, nagrada ovogodišnjeg konkursa za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju se dodeljuje za ETIČKO IZVEŠTAVANjE O RODNO ZASNOVANOM NASILjU.

Više o nagradnom konkursu možete pročitati na sajtuhttps://festivalmentalnogzdravlja.rs/2021/11/12/nagradni-konkurs-za-eticko-izvestanje-o-rodno-zasnovanom-nasilju/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*