Dodeljena priznanja „Najbolje iz Srbije 2017“

Privredna komora Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodelili su večeras priznanja najuspešnjim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije „Najbolje iz Srbije 2017“, na kojoj je u kategoriji za robu svakodnevne potrošnje nagrada dodeljena brendu „Bambi“, a u kategoriji pića sokovima „Nektar“.

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem i predsednikom PKS Markom Čadežom dodeli priznanja, odakle je poručila da su srpski brendovi naši najbolji ambasadori, kao i da imidž jednog brenda menja sliku cele zemlje.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je na dodeli priznanja najuspešnjim domaćim robnim i korporativnim brendovima na završnoj svečanosti akcije „Najbolje iz Srbije 2017“, da su srpski brendovi naši najbolji ambasadori, kao i da imidž jednog brenda menja sliku čitave zemlje.

Brnabić je tom prilikom istakla da joj je zadovoljstvo što je danas među najboljim i najpouzdanijim kompanijama iz Srbije, onima koji uspešno grade svoje brendove, a potvrdu za to im daju sami korisnici.

Po 13. put, kako je podsetila premijerka, Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija promovišu najbolje robne i korporativne brendove i na taj način podstiču stvaranje dodatnih kvaliteta proizvoda na srpskom tržištu.

Ona je navela da su ove godine nagrađena 24 brenda, a profili brendova su se kretali od malih poljoprivrednih gazdinstava do kompanija sa nekoliko hiljada zaposlenih.

Prema njenim rečima, to govori o tome da privreda Srbije u svakoj oblasti, od startap-a preko turizma pa sve do energetike, ima kvalitetne brendove.

Pored čestitke nagrađenima, premijerka je u duhu ovogodišnjeg slogana „Kako se na srpskom kaže Bravo“, rekla „bravo“ svima onima koji su učestvovali u toj akciji i prepoznali značaj borbe za konkurencijom i tržišnom pozicijom.

Od 2004. godine, od kada postoji akcija „Najbolje iz Srbije“, Brnabić je naglasila da je za to priznanje konkurisalo više od 1.850 brendova, a nagradu je osvojilo približno 340 brendova.

Ona je izrazila očekivanje da će se naredne godine prijaviti više od 2.000 preduzeća za nagradu PKS-a i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema njenim rečima, cilj akcije jeste da podrži stare i priznate brendove sa jedne strane, ali i da prepozna male, neafirmisane brendove kako bi im se omogućilo da budu konkurentniji.

Premijerka je konstatovala da je sve više brenova koji konkurišu iz sektora IT, startupa i turizma, naglasivši da mnoge zemlje, upravo u tim branšama, grade svoje brendove.

Vlada kao prioritet postavlja stvaranje stimulativnog ambijenta za poslovanje i razvoj domaćih kompanija i brendova. Poseban fokus je na razvoju malih i srednih preduzeća i preduzetništva, za koji je kroz različite programe podrške u 2017., bilo opredeljeno nešto više od 18 milijardi dinara, ukazala je ona.

Brnabić je napomenula da o stabilnosti naše zemlje, govori i podatak da je Srbija u prvom kvartalu ove godine privukla direktne strane investicije vredne više od 600 miliona evra, što je za pet odsto više nego prošle godine.

Takođe, prošle godine Srbija je privukla 2,6 milijardi evra stranih direktnih investicija, čime je postigla istorijski rezultat, zaključila je ona.

Na svečanosti, kojoj je prisustvovao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik PKS Marko Čadež, u kategoriji za robu svakodnevne potrošnje nagrada je dodeljena brendu „Bambi“, a u kategoriji pića sokovima „Nektar“.

Među ostalim dobitnicima priznanja u kategoriji robnih brendova su „Bakina tajna ajvar“, „Nectar Family“, „Merix“, „P.S. fashion“, „Gorenje aparati za domaćinstvo“.

Nagrada za najbolje uslužno preduzeće dodeljena je Aerodromu „Nikola Tesla“, koju je primio v.d. direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

Ostali dobitnici nagrada korporativnih brendova jesu „Aura kozmetika“, NIS, „Alfa-Palm“ i „Energy Net“.

Najbolja turistička manifestacija u promociji Srbije je Tamburica Fest, za najbolji hotel u Srbiji proglašen je „Grand Hotel & SPA“, a najbolji „mali“ turistički smeštaj jeste Etno kompleks Vrdnička kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*