Dodik: Razgovor moguć uz posredovanje lidera Turske, Srbije i Hrvatske

STRIČIĆI – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situaciju u BiH moguće rešiti kroz posredovanje predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

Dodik je u Stričićima kod Banjaluke rekao da dosadašnjim posrednicima veruju Bošnjaci, manjim delom Hrvati iz svojih nekih razloga, a da im Srbi uopšte ne veruju, prenosi RTRS.

Milorad Dodik - Foto: RTRS

Foto:RTRS

„Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo – razgovaraćemo. Ako ne, videćemo”, istakao je Dodik, javlja Tanjug.

On je objasnio da je bilo potrebno da bude prisutan na nedavnom sastanku članova Predsedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni ugodno ni lako.

Dodik je rekao da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsednika Turske.

„Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumeju”, istakao je Dodik.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*