Dojče vele objavio da su Talibani ubili člana porodice njihovog izveštača

Nemačka medijska kuća Dojče vele (Deutsche Welle – DW) prenela je da su talibani pucali i ubili jednog člana porodice njenog izveštača u Avganistanu i teško ranili drugog člana porodice.
Dojče vele objavio da su Talibani ubili člana porodice njihovog izveštača

Foto: FoNet/AP
Nemačka medijska kuća Dojče vele prenela je da su talibani pucali i ubili jednog člana porodice njenog izveštača u Avganistanu i teško ranili drugog člana porodice.
DW je javio da su talibani danas pretresli dom izveštača i njega tražili u zapadnom delu Avganistana. Dodaje da su neki članovi porodice uspeli da pobegnu.
Ta medijska kuća je dodala da je reporter, čije ime nije saopšteno, već prebačen u Nemačku odakle takođe radi. DW nije dao detalje o ubijenom i povređenom članu njegove porodice, niti je naveo gde i kada se to dogodilo.
Direktor DW-a Peter Limburg oštro je osudio ubistvo i dodao da je to dokaz neposredne opasnosti zaposlenih i njihovih porodica u Avganistanu.
Talibani očigledno sprovode organizovane potrage za novinarima u Kabulu i provincijama„, rekao je Limburg i dodao da su talibani proteklih dana pretresli domove još tri novinara DW-a.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*