Doktorki koja se bori protiv epidemije oduzeta ćerka zbog posla

Foto: Screenshot

Doktorka sa Floride, koji se svakodnevno bori na prvoj liniji protiv epidemije virusa korona, izgubila je starateljstvo nad ćerkom starom četri godine.

Foto: Screenshot
Tereza Grin koja je negativna na Covid-19, kaže da je nakon ove odluke suda suočena sa nemogućim i „okrutnim“ izborom između rada u hitnoj službi i viđanja svog deteta, prenosi NBC Majami, ali i brojni drugi američki mediji.
Njen bivši suprug iskoristo je epidemiju i zatražio starateljstvo nad devojčicom, uz obrazloženje da je veoma ugrožna virusom zbog posla koji radi njena majka.
Sudija Bernard Šapiro doneo je odluku da devojčica pripadne ocu dok traje epidemija, jer je to u njenom najboljem interesu.
Osećam da me sud izložio većem stresu nego virus sa kojim se svakodnevno borim„, rekla je Grin i ocenila da je odluka diskriminatorna. Kaže da je šokirana, zbog stava studije koji nije vodio računa kako će njegova odluka uticati na psihu deteta.
Američka lekarska asocijacija navodi da svaki roditelj koji radi u bolnici i u vreme epidemije virusa korona može da brine o deci ukoliko preduzme sve mere opreza.
Autor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*