Domovi u Novom Sadu spremni za prijem studenata, nakon novog konkursa očekuju se nova pravila

NOVI SAD –

Svih 10 objekata za smeštaj studenata u Novom Sadu su spremni. Urađena je kompletna dezinfekcija, deratizacija i sve mere preporučene od resornog miistarstva. Još uvek važe pravila od marta koja podrazumevaju maske, dezobarijere, distancu, a nakon novog konkursa od 15. septembra očekuju se nova.

Od 3.064 studenta 40 odsto je već stiglo u domove. Kako kažu, na pravila usled epidemije su se već navikli, ali na ona koja se odnose na ispitne rokove – nisu.

Nova studentska godina, ali stara pravila i dalje važe.

„Ispred svakog objekta stoje dezobarijere gde studenti prilikom ulaska moraju da stanu da se dezinfikuje njihova obuća, zatim u objekat ne možete ući bez maske. Mi smo u tom smislu obezbedili u jednom momentu čak 46.000 maski da onaj ko nema može da uzme na portirnici. Obezbeđene su i zaštitne rukavice/dozere za ruke. Svi stolovi u učionicama za ruke su razmaknuti dovoljno“, saopštio je Steva Lazarević, pomoćnik direktora za smeštaj Studentskog centra Novi Sad.

Svakog dana broj studenata u domu će biti sve veći, a novi konkurs za brucoše planiran je od 1. do 15. septembra. Do tada se očekuju i nove preporuke i nova uputstva za rad studentskih domova, ali kako kažu u upravi, dalje funkcionisanje najviše će zavisiti od studenata.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*