Domu zdravlja u Kuli novo sanitetsko vozilo za Službu hitne pomoći

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli bogatija je za novo sanitetsko vozilo, a sredstva su obezbeđena iz budžeta Pokrajinske vlade. Ključeve vozila opremljenog najsavremenijom medicinskom opremom direktoru Doma zdravlja dr Žarku Ševinu uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Dr Žarko Ševin se zahvalio Pokrajini na podršci i istakao da Dom zdravlja sada ima respektabilan vozni park.

„Problem dotrajalosti vozila je zastupljen u svim zdravstvenim ustanovama, ali je naročito izražen u razuđenim opštinama kao što je naša. Samo na godišnjem nivou, vozilima Doma zdravlja se preveze 2000 pacijenata, ne računajući bolesnike na dijalizi, pri čemu svako vozilo službe hitne medicinske pomoći u proseku na godišnje nivou pređe 70. 000 km“ – kaže Ševin.

On je dodao da su nabavkom novog sanitetskog vozila značajno ojačani materijalno-tehnički kapaciteti Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli, navodi se na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Kula.

„Time je učinjen korak više kada je u pitanju kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, pre svega u domenu zbrinjavanja kritično obolelih i povređenih. Osim toga, na ovaj način je povećan stepen bezbednosti kako zdravstvenog osoblja tako i samih bolesnika. Ne treba zaboraviti na smanjenje troškova za tekuće održavanje i servisiranje voznog parka“ – izjavio je Ševin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*