Dr Doma zdravlja sedmi dan štrajkuje glađu, najavljuje tužbu protiv direktorke

Izvor: N1

Doktor u Domu zdravlja Zemun Željko Ranilović sedmi dan štrajkuje glađu, jer kako tvrdi, ni nakon sastanka sa rukovodstvom i v.d. direktorkom Doma zdravlja Aleksandrom Cvetković, nije ponuđeno rešenje.

„Danas je sedmi dan kako štrajkujem, nisam čak primio ni infuziju i odradio sam svoju smenu do kraja. Za sada se dobro osećam, pod redovnim sam nadzorom lekara“, rekao je za N1 u telefonskom razgovoru Ranilović.

Najavio je da je sledeći korak tužba protiv v.d. direktorke, jer su kako je naveo, iscrpljene sve druge opcije.

„U narednim danima podneću tužbu protiv direktorke, čim prikupim sve dokaze i materijale i konsultujem se sa pravnim timom“ ističe Ranilović.

Njegov zahtev i dalje je da direktorka podnese ostavku, da se pronađe način da se svim zaposlenima isplate kovid dodaci koji im nisu isplaćeni, kao i da se reši problem nelegalnog konkursa za specijalzaciju.

On je u više navrata kao probleme navodio i svakodnevni mobing zaposlenih, premeštanje na druga radna mesta, neodgovarajuće uslove rada, neadekvatnu zaštitu na radu.

Osim sastanka koji je pre tri dana imao sa rukovodstvom, na kojem prema njegovim rečima nije ponuđeno rešenje, niko od rukovodstva mu se nije ponovo obratio.

U intervjuu za dnevni list Danas naveo je i da ima podšku kolega, kao i predstavnika Novog sindikata Doma zdravlja Zemun.

Prvog dana štrajka za televiziju N1 navode doktora potvrdila je i Vukica Stanković, predsednica Novog sindikata, kao i nekolicina kolega i građana koje smo zatekli ispred Doma zdravlja.

N1 je do sada nekoliko puta pokušao da dobije odgovore i od direktorke i od rukovodstva, pisali smo i mejlove i sms poruke, ali do sada nismo dobili odgovore o ovom problemu.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*