Dragana Milošević obišla 63. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu

Učešće na 63. Međunarodnom sajmu knjiga bilo je prava prilika da javnosti predstavimo pre svega knjige posvećene stogodišnjici prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji koju ove godine obeležavamo, izjavila je danas, prilikom obilaska sajma pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Izdavači tih knjiga su, dodala je ona, mahom ustanove kulture čiji osnivač je AP Vojvodina, ali je deo njih podržan i kroz projektno sufinanasiranje izdavačkih kuća koje su za ovu veliku temu pokazale interesovanje.

„Sve to zajedno čini izdavački opus dostojan velikog jubileja koji će, 24. i 25. novembra, biti obeležen nizom manifestacija, uključujući i otvaranje Muzeja prisajedinjenja i svečanu akademiju na kojoj će govoriti najviši pokrajinski i državni zvaničnici“ – dodala je Miloševićeva.

Tokom njene posete sajmu, na štandu Sekretarijata predstavljene su knjige „Dokumenti o prisajedinjenju Srema, Banata, Bačke i Baranje 1918“, „Spomenica oslobođenja Vojvodine 1918“, „Vojvodina 1918-1938“, „Jugoslavija – potreba ili zabluda- stvaranje Kraljevine SHS“, „Kultura i identitet Bunjevaca“, u izdanju Muzeja Novog Sada.

O tim izdanjima govorili su dierktor Muzeja Vojvodine dr Drago Njegovan i njeegov zamenik i rukovodilac Muzeja prisajedinjenja mr Zoran Veljanović.

Uz to, predstavljena je i edicija „Veliki rat 1914-1918“ izdavačke kuće „Prometej“ i knjiga „Oslobođenje Novog Sada“ prof. dr Slobodana Bjelice u izdanju Gradske biblioteke Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*