Dragocjena podrška međunarodnih organizacija projektima Grada Bijeljina

Grad Bijeljina uspio je da u prethodne tri godine obezbijedi 2,5 miliona KM bespovratnih sredstava za različite  projekte na osnovu saradnje sa međunarodnim organizacijama, izjavila je šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović.

Todorovićeva je nakon prijema za međunarodne organizacije, koji je organizovao gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić, istakla da Bijeljina želi da se profiliše kao prepoznatljiv grad ne samo u BiH, nego i u regiji.

– Na prijemu smo ugostili predstavnike OHR-a, OEBS-a i delegacije Evropske unije u BiH. Uz njihovu pomoć uspjeli smo u velikoj mjeri da radimo na popularizaciji i sprovođenju Agende 2030 i ciljeva održivog razvoja i na taj način da doprinesemo razvoju Grada, ali i da podijelimo naša iskustva sa drugima – navela je Todorovićeva.

Ona je dodala da su u saradnji sa međunarodnim organizacijama realizovani brojni projekti unapređenja praktične nastave za srednjoškolce, prekvalifikacije nezaposlenih starijih lica, izgradnje inkluzivnog igrališta za djecu, teretane na otvorenom i drugi.

Šef Terenske kancelarije misije OEBS-a u BiH Tuzla Damir Gnjidić naglasio je da je prijem u Bijeljini prilika da se saberu rezultati rada tokom 2019. godine.

– Misija OSCE-a u BiH i Kancelarija u Tuzli mogu da se pohvale dobrom saradnjom sa Gradom Bijeljina. Svi projekti koje smo planirali, realizovani su prema planu i nadam se da će dobra komunikacija sa zakonodavnom i izvršnom vlašću Bijeljini biti nastavljena i 2020. godine – zaključio je Gnjidić.


________

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*