Draža Petrović dobitnik Nagrade za satiričnu hrabrost

draža petrović n1Izvor: N1

Međunarodni festival „Satira fest“, u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, biće održan u četvrtak od 19.30h u Maloj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Ovogodišnji „Satira fest“ posvećen je 90. godišnjici rođenja satiričara Vladimira Bulatovića Viba, pod sloganom „Satira na pola koplja“, piše Danas.

O Vibovom delu govoriće književni kritičar Vitomir Teofilović, a na festivalu će biti uručene nagrade „Rastko Zakić“ Ljiljani Krstić za najbolju satiričnu pesmu „Ima takvih“ i Milku Stojkoviću za najbolju satiričnu priču „Mesto pod suncem“.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade za satiričnu hrabrost Beogradskog aforističarskog kruga je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Danas“ Dragoljub Draža Petrović.

Muhamed Đerlek Maks dobitnik je nagrade „Nikola Otaš“ za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, a odličje „Zlatni krug“ za afirmaciju satire u svetu ove godine pripalo je Gordani Jović Stojkovskoj iz Severne Makedonije, Babkenu Simonjanu iz Jermenije, Mladenu Vukoviću iz Hrvatske i Milanu Kupeckom iz Slovačke.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*