DRUGO NOVOSADSKO IZVOĐENJE PREDSTAVE ‘’CELO TELO TU ME BOLI’’ U REŽIJI NIKOLE PEJAKOVIĆA , 25. FEBRUARA U POZORIŠTU MLADIH

   Nakon odličnog prijema kod publike, najavljujemo drugo novosadsko  izvođenje predstave ‘’CELO TELO TU ME BOLI’’, koje će se desiti 25. februara 2023. u POZORIŠTU MLADIH sa početkom u 19 sati. Predstavu je režirao i tekst joj napisao NIKOLA PEJAKOVIĆ KOLJA, a likove tumače SVETLANA CECA BOJKOVIĆ, RADOVAN VUJOVIĆ I ANDRIJANA OLIVERIĆ. Predstava se održava u okviru projekta GOSTOVANJA TEATRA NA BRDU U NOVOM SADU.                                                                                                                                               

Komedija ’’Celo telo tu me boli’’ poigrava se sa aktuelnim, savremenim bolestima društva, kombinujući ih sa svevremenskim problemima koji prate odnos dominantne majke i sina jedinca; odnos koji se kreće od žestokih sukoba do krajnje prisnih odnosa u kojima dominira majčina malograđanština i sinovljeva razmaženost.
Majka odlučuje da tajno, bez sinovljevog znanja, napiše oglase i polepi ih po Košutnjaku i Banovom brdu kako njezin sin daje časove iz matematike, ne bi li ga pokrenula i trgnula iz apatije i krajnje depresije u koju je upao. Njih dvoje žive u velikoj kući na Banovom brdu. Njihov otac i suprug, Živan, davno je umro, a njih dvoje su ostali da žive jedan mlitav i dosadan život, u zajednici koja ni po čemu nije prirodna.
Sin ništa ne radi, samo duva travu i gleda TV, tonući u krajnju nezainteresovanost za život i svet napolju. U tu kuću, jedno jutro, ulazi mlada žena, kojoj trebaju instrukcije iz matematike. Ona pokreće čitav niz situacija koje, na kraju, uz obilje komičnih obrta, dramatično utiču na njihove živote. Posle tog jutra, u njihovim životima ništa neće biti isto.

Komad je nastao po motivima Lekcije, Ežena Joneska, i priča jednu apsurdnu priču o našem vremenu koje se, po mnogo čemu, može nazvati – vreme apsurda.

Iako se čini kao gotovo dnevno-politički aktuelna, ova priča zahvata probleme koji su stari koliko i ljudski rod. Društvo tone u greh i prostakluk, bez obzira što se određeni delovi društva, nazigled, snažno opiru tome. Publika će prepoznati događaje i karaktere iz svoje okoline, smejaće se i podsmevati onima na sceni, ali će moći i da oseti sebe kao deo tog problema. Ovaj komad ne abolira nikoga, svi su krivi, nema nevinih.

Ostaje nam samo da se tome smejemo.

Ulaznice za ovaj događaj se mogu nabaviti “on line“ putem sajta i kroz prodajnu mrežu GIGS TIX-a.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*