Državni putevi prohodni, putari spremni i za veće padavine

BEOGRAD –

Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima prohodni su za saobraćaj, rečeno je danas Tanjugu u Putevima Srbije.

Na snazi je treći stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme za čišćenje, kako bi se obezbedio normalan saobraćaj na mreži državnih puteva.

sneg, put, zima, saobtaćaj, hladno

Izvor: EPA-EFE/Gyorgy Varga

U Putevima Srbije naglašavaju da angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, kao i da su putari spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

„Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa“, navode iz Puteva Srbije.

Takođe, skreću pažnju javnosti da veliki problem u saobraćaju prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.

Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Snega ima i na putevima na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Vranja, Zaječara.

Na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala),na II A 221 (klisura Korenatac), na II A 222 (Babin Zub) i na II A 217 (Klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo.

Zbog nezgode saobraćaj se odvija zaustavnom trakom

Na auto-putu E-75, na deonici Aleksinački Rudnici – Ražanj u smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom, zbog saobraćajne nezgode.

Za saobraćaj je zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, a ekipe su na terenu, saopštili su Putevi Srbije.

Apeluju na vozače da voze pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Na području Užica i Zlatibora zabrana za teretnjake

Na području Užica i Bajine Bašte, zbog snežnih padavina na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na svim putnim pravcima.

Javno preduzeće Putevi Srbije vozačima savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*