Dva člana Kriznog medicinskog štaba Crne Gore podneli ostavke

epa08400553 A woman wearing a face mask walks past a taxi station in Podgorica, Montenegro, 04 May 2020. Taxi services, hairdressers and shops across the small West Balkan country are being reopened after authorities eased some of the measures that had been in place to limit the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus causing the pandemic COVID-19 disease. EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
PODGORICA –

Šef Kriznog medicinskog štaba Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) Crne Gore Ranko Lazović i član tog štaba Nemanja Radojević podneli su ostavke, u trenutku kada ta zemlja dnevno beleži više od 100 novozaraženih korona virusom.

Lazović je za Pobjedu rekao da njegovu ostavku ne treba povezivati sa dešavanjima nakon izbora u toj zemlji, navodeći da se još u junu dogovorio s predsednikom NKT Milutinom Simovićem da od 1. septembra ne bude u štabu zbog obaveza koje ima na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, gde je redovni profesor, kao i na odseku za Stomatologiju.

podgorica, koronavirus, pandemija, crna, gora

EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

On je naveo da su razlog povlačenja i obaveze u Kliničkom centru Crne Gore, gde radi najsloženije operacije malignih bolesnika.

„Napominjem i da sam član Glavnog odbora DPS-a, što i ostajem“, naveo je Lazović i poručio da je sve drugo što se pokušava povezati sa njegovom odlukom najobičnije špekulacije.

Radojević je, međutim, rekao da su građani više meseci svedoci predizbornih i postizbornih dešavanja, navodeći da će korona građane Crne Gore „dodatno ujediniti“, mnogo bolje i brže od političara.

Kaže i da je teško ne naći analogiju sa Ivom Andrićem o kugi i koleri.

Radojević je sinoć na Fejsbuku napisao da, ako još neko misli da je Crna Gora podeljeno društvo, neće biti još dugo.

„Epidemiološki smo potpuno identični i korona će nas samo dodatno ujediniti, mnogo bolje i brže od političara. Doviđenja. PS. Možda dokažemo da je dim efikasano dezinfekciono sredstvo protiv korone!?“, napisao je Radojević na Fejsbuku, uz fotografije sa skupa u centru Podgorice i sa slavlja pristalica opozicije ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*