Dva člana Pokrajinske vlade zaražena virusom korona, inficiranih ima i u Skupštini Vojvodine

Foto: 021.rs

Među zaposlenima u Pokrajinskoj vladi i Skupštini Vojvodine ima zaraženih virusom korona, zbog čega su pojedinci u infektivnoj klinici, a drugi u samoizolaciji.

Foto: 021.rs
Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskoj vladi, dva člana Vlade su zaražena, kao i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.
Kako 021 saznaje, u Skupštini Vojvodine ima zaraženih u sekretarijatu ovog tela, a deo zaposlenih takođe je u samoizolaciji, kao i kontakti zaraženih.
Govoreći o dvoje zaposlenih koji su pozitivno testirani na virus korona, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da su preduzete sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama.
„Iz razloga prevencije, u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum. Skupština AP Vojvodine bila je i nadalje će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlja svih zaposlenih„, objašnjava Pastor.
On kaže da ta ustanova od početka epidemije virusa korona u Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i osobe koje su boravile u zgradi Skupštine Vojvodine.
U Pokrajinskoj vladi dodaju za 021 da su na snazi sve mere zaštite i to od početka epidemije, što podrazumeva svakodnevno nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na samom ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju.
Podsetimo, u Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovid-19.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*