Dveri podnose krivičnu prijavu protiv Čanka u Novom Sadu

Srpski pokret Dveri podneće krivičnu prijavu protiv lidera Lige socijaldemorkata Vojvodine Nenada Čanka, u četvrtak, u Novom Sadu.
To se navodi u pozivu na konferenciju za novinare, koja će se održati ispred Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u 11 časova.
Na konferenciji će govoriti potpredsednik Dveri Ivan Kostić, te predsednica pokrajinskog i gradskog odbora Dveri Ivana Stojanović.
U pozivu na konferenciju ne iznose se dodatni detalji.
Podsetimo, novosadski odbor Dveri već je reagovao saopštenjem zbog prisustva Nenada Čanka na Cetinju, prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. Tada su poručili da „dok Mirović poručuje da Čanak više nikada neće biti deo pokrajinske vlasti dok se on bude pitao, njegov stranački kolega, potpredsednik SNS, licemerno se zgražava nad nasiljem, a Čanka koji je to potpirivao drži u vlasti u Novom Sadu“. 
„Nenad Čanak, kao Vučevićev koalicioni partner, svojim delanjem je na Cetinju osramotio sve Novosađane i za to treba da bude odgovoran onaj koji je sa njim formirao vlast u Novom Sadu“, poručili su iz Dveri.
Izbacivanje Lige socijaldemokrata Vojvodine iz vlasti u Novom Sadu zatražio je Pokret Socijalista, koji su poručili da „Novosađani ne bi trebalo da crvene od stida pred celim srpskim svetom, jer se u vlasti Novog Sada nalazi Đukanovićev saborac“. 
Na pitanje 021.rs o zahtevu za izbacivanjem LSV iz novosadske vlasti, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da će tom pitanju „pristupiti racionalno“, objašnjavajući da do sada nisu imali nikakvih „trzavica“ na lokalnom nivou. On je dodao i da će verovatno zbog čitave situacije i zahteva rasti pritisak na njega da donese odluku o učešću LSV u gradskoj vlasti.
Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nije se oglašavao povodom zahteva za njihovim izbacivanjem iz vlasti u Novom Sadu.

 

 

IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*