Dveri: Presuda nastavak antisrpske politike suda u Hagu

BEOGRAD –

Pokret Dveri saopštio je danas da je potvrđivanje doživotne presude Ratku Mladiću bez utvrđivanja činjenica još jedan dokaz da je Haški tribunal napravljen da bi Srbe označio kao genocidan narod, kao i da se aktivnost Tribunala može definisati samo kao nastavak kontinuiranog procesa antisrpske politike međunarodne zajednice.

U saopštenju, koje potpisuje potpredsednik Dveri Ivan Kostić, navodi se da je ovakva odluka, odnosno potvrđivanje optužnice, bilo očekivano i ocenjuje da se ovom presudom ponižavaju sve srpske žrtve za koje niko nije odgovarao.

01, ivan, kostic, dveri, 2

Izvor: dveri.rs

U tom smislu se podseća da vođe muslimanske i hrvatske vojske Naser Orić i Ante Gotovina, kao i terorističke OVK Ramuš Haradinaj, nisu odgovarali za svoje zločine nad srpskim civilima i decom.

„Srbi su odlukom Haškog tribunala osuđeni ukupno na čak 1.038 godina zatvora, Hrvati su osuđeni na 249 godina zatvora, Albanci na 13, Bošnjaci na 42 godine, dok je iz Makedonije jedan osuđeni i iza rešetaka će provesti 12 godina“, podseća se u saopštenju.

Pokret Dveri, zbog svega toga, stava je da su odluke Haškog tribunala političke, da nemaju utemeljenje u pravu i pravdi i da nikako ne doprinose pomirenju na prostoru bivše SFRJ, već produbljuju jaz i netrpeljivost među ovdašnjim narodima.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*