Dvoje preminulih u Novom Pazaru, tokom noći primljeno 40 pacijenata

Irfan Ličina
NOVI PAZAR –

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je jutros da je, nakon dramatične noći izmedu četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

Irfan Ličina

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkog ventilaciji i tri na neinvazivnoj, rekao je Đerlek, navodeći da su u poslednja 24 sata bila dva smrtna slučaja, a jedan pacijent je transportovan za Niš.

„Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti“, rekao je Đerlek za RTS.

Prema njegovim recima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante.

Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

„Prema recima direktora, tamo se primećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče je u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja, ali svaki milimetar napred znaci“, rekao je Đerlek.

Dodaje da je u Tutinu za sada situacija pod kontrolom. „Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande.

Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete i da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice“, rekao je Đerlek.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*