Džonsonov ministar za Bregzit podneo neopozivu ostavku

Britanski ministar za Bregzit Dejvid Frost podneo je neopozivu ostavku, navodeći kao razlog zabrinutost zbog pravca u kojem ide vlada premijera Borisa Džonsona.

Dejvid Frost je podneo ostavku zbog „političkog pravca“ u kojem ide vlada premijera Borisa Džonsona, izvestio je list Mejl on Sandej.

Dejvid Frost

Dejvid Frost

Frostov odlazak je podstaknut uvođenjem dodatnih mera protiv kovida 19, koje uključuju propusnice, kao i zbog generalnog nezadovoljstva vladinom poreskom politikom i troškovima ekološke politike.

„Znate moju zabrinutost u vezi sa trenutnim pravcem u kojem idemo. Nadam se da ćemo što je brže moguće ići tamo gde treba da stignemo – ka slaboj regulaciji, niskim porezima i preduzetničkoj ekonomiji. Takođe, moramo da naučimo da živimo sa kovidom“, napisao je Frost u pismu Džonsonu koje je objavio Dauning strit.

Frost je rekao da se ranije ovog meseca dogovorio sa Džonsonom da ode u januaru, ali da bi to ipak trebalo da se desi odmah pošto je njegova odluka „procurela“ u javnost.

Frost, koji je pristalica Bregzita, predvodio je pokušaje Londona da ponovo otvori pregovore o uslovima izlaska Britanije iz Evropske unije.

Boris Džonson se suočava sa najvećom krizom svog premijerskog mandata nakon niza skandala i pogrešnih koraka za koje njegovi protivnici kažu da potvrđuju da nije sposoban da bude premijer.

Britanski premijer je suočen sa oštrim kritikama otkako se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako se njegovi saradnici smeju i šale na račun božićne zabave koja je održana prošle godine, kada su takve svečanosti bile zabranjene i dok je Britanija bila jedno od najvećih evropskih kovid žarišta, sa stotinama umrlih.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*